LANDELIJK HUURDERS PLATFORM WOOZORG NEDERLAND

Op deze pagina vindt u nieuws en informatie van en over het landelijke huurdersorganisatie (LHP). Deze organisatie vertegenwoordigt de belangen
van zowel de individuele huurders van woningen van Woonzorg als de belangen van Huurders - en/of Bewonerscommissies in complexen van
Woonzorg. Een van onze bewoners (Ernst Leupen) is bestuurslid van het LHP. Heeft u vragen of suggesties, stuur hem een mailbericht via onderstaande knop.BELANGRIJK NIEUWS VOOR HUURDERS IN DE SOCIALE SECTOR.

U huurt bij Woonzorg Nederland en betaalt u te veel huur voor uw inkomen? Dan komt u in 2021 wellicht in aanmerking voor een éénmalige regeling voor huurverlaging. Door deze regeling doet de woningcorporatie u in 2021 zelf een voorstel tot huurverlaging. Dat doet ze als uw inkomen in 2019 (2 jaar eerder) laag was. Is uw inkomen pas na 2019 gedaald? Dan moet u zelf in actie komen.

Uitgebreide informatie; of u in aanmerking komt en hoe de procedure is vind U door te klikken op het logo hieronder.
NOG MEER GOED NIEUWS.

Voor onze medebewoners in de sociale huursector (gebouwen E en F) is er nog meer
goed nieuws.

Het Kabinet heeft besloten dat de huren in de sociale sector dit jaar niet zullen worden verhoogd. Lees het hele artikel door op het prentje hieronder te klikken.
HUURVERHOGING IN DE VRIJE SECTOR VOOR 3 JAAR GEMAXIMALISEERD

Zowel in de 2e als in de 1e Kamer is de wet Nijboer aangenomen, waardoor de huuraanpassing
in de vrije sector de komende 3 jaar gemaximaliseerd wordt tot 1% boven op de jaarlijkse
huurverhoging op basis van het CPI cijfer.

Lees het persbericht hierover door te klikken op het logo.___________________________________________________________________________________________________


PLANNEN OM EEN HUURDERSCOMMISSIE OP TE RICHTEN ?

Door het Landelijk Huurders Platform is een informatie brochure ontwikkeld voor het oprichten van een huurderscommissie. U vindt daarin nuttige informatie die nodig is bij het oprichten van een huurderscommissie. Klik op het plaatje links voor de brochure.

Bovendien heeft het LHP een format ontwikkeld voor een reglement huurderscommissie. U vindt dit door te klikken op onderstaande button.