WERKGROEP MOZARTPLANTSOEN   

ONS PARK HEET VOORTAAN "MOZARTPARK"

Vrijdag 17 september 2021 is het Mozartpark, in aanwezigheid van heel veel omwonenden, officieel geopend door Stadsdeel Wethouder Hilbert Bredemeijer.

Tijdens de officiele handeling werd het bordje met daarop de nieuwe naam onthuld door de wethouder en Ben Wijnvoord, voorzitter van de werkgroep Mozartplantsoen.

Mevrouw Joke Jouvenaz bedacht de naam en werd daarvoor gefeliciteerd en bedankt met een bloemetje en een CD.


Klik op de foto hierboven een een impressie van het feestelijke gebeuren.

MOZARTPARK
PERSBERICHTEN


Door te klikken op te tikken op bovenstaande foto ziet u een impressie van het mooie nieuwe Mozartpark.


MET DE VOETEN IN DE KLEI !

Donderdag 8 april, zijn de vrijwilligers van de moestuin voor het eerst met elkaar aan de slag gegaan. Klik op de foto rechts voor wat leuke foto's en 3 korte filmpjes.
VOORTGANG AANLEG PARK.

Zoals u heeft kunnen zien zijn de werkzaamheden aan ons park bijna afgerond. De hekken om het park staan er om het gras en de plantjes de gelegenheid te geven in alle rust zich te ontwikkelen.

Niettemin had de werkgroep Mozartplantsoen nog een aantal vragen aan de Gemeente. En u misschien ook !

In de kolom hiernaast vindt u de vragen en antwoorden. Klik dan ook op het plaatje.


BELANGRIJKE UPDATE 20 DECEMBER 2020  

De werkgroep Mozartplantsoen informeert u graag over de laatste ontwikkeling rond ons plantsoen. Klik op de afbeelding rechts om het laatste nieuws te lezen, te downloaden of te printen.

Het nieuws van de zijde van de Gemeente Den Haag kunt u lezen door op het logo van Radio West te klikken.


Het B. & W. besluit en de bijbehorende stukken vindt u hieronder.

  1. B. & W besluit.
  2. Reacties op de 32 zienswijzen.
  3. Plantekening.
  4. Aanbiedinsgbrief wethouder Balster.

De werkgroep Mozartplantsoen is dringend op zoek naar buurtbewoners die mee willen denken en werken aan de aanleg en het onderhoud van een buurtmoestuin in ons mooie nieuwe park.

Klik op de foto hiernaast om de oproep van de werkgroep te lezen of te printen.

DE WERKZAAMHEDEN ZIJN GESTART !!

KLIK OP EEN VAN DE ICONEN HIERONDER VOOR EEN FOTOREPORTAGE VAN DE WERKZAAMHEDEN.

Heeft u ook een paar mooie foto's gemaakt, stuur ze dan op naar de webredactie. Maak de foto bij voorkeur in Landscape d.w.z. liggend. Dan kunnen ze het beste geplaatst worden. Verstuur ze in het originele formaat en verbeter er zelf niets aan. Bij voorbaat dank.


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Enkele dagen geleden hebben wij u geinformeerd dat vandaag, woensdag 11 november twee grote bomen zouden worden geplaatst. Wij moeten u helaas melden dat deze informatie niet juist was. Vanochtend begrepen wij van de uitvoerder dat alle bomen gisteren zijn geplaatst. Men heeft verzuimd ons hierover te informeren.

Wat nu nog rest is het planten van lage heesters waar bij het gebouw van Wings reeds een begin mee is gemaakt. Ook aan de zijde van de Operette worden heesters en een afscheiding aangebracht. Verder moet de kabelbaan nog geplaatst worden inclusief de bank en de picknicktafel bij de moestuin. Er komt nog een schrijven van ons met de vraag of men mee wil werken straks in de moestuin. De brug, waar de Gemeente nog een vergunning voor moet aanvragen, wordt in januari a.s. verwacht.

Vanochtend waren wij, Pat Houkes, Joop van der Waart en Ben Wijnvoord in het park. Wij moeten wel zeggen dat wij hier allemaal erg trots op mogen zijn. Er is altijd wel wat te mopperen over zaken die wij ook hadden willen hebben of wat wij juist niet willen, maar WIJ HEBBEN EEN PARK(JE) en geen betonblok.
De Werkgroep Mozartplantsoen

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

NIEUWS UPDATE.

MOZARTLAAN - SPORTVELD WORDT BUURTPARK !!

25 juli 2020. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft het voorontwerp voor het buurtpark vrijgegeven voor de inspraak. Deze inspraak termijn loopt tot en met 31 augustus 2020.

Uitgebreide informatie over het voorontwerp en de procedure vindt u door te klikken op de foto rechts. U wordt dan doorgeleid naar de betreffende website van de Gemeente Den Haag. U vindt daar ook een link naar een video-presentatie. Wilt u direct naar deze video-presentatie klik dan HIER.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 22 JULI 2020

De Werkgroep Mozartplantsoen heeft weer een update uitgebracht waarin men "Kanttekeningen" plaats bij het herinrichtingsplan van 19 april 2019 dat nu ter besluitvorming is voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethoduers van Den Haag.

Je vindt dit complete verslag door te klikken op het ontwerp wat hiernaast staat.

Inmiddels heeft het College van Burgemeester en Wethouders het voorontwerp van het herinrichtingsplan vrijgegeven voor de inspraak, die van 20 juli t/m 31 augustus 2020 zal plaatsvinden. Op zeer korte termijn zullen alle belanghebbenden en omwonenden hierover worden geinformeerd per huis aan huis brief.

Het Collegebesluit vindt u HIER en het voorontwerp vindt u HIER.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 11 JULI 2020.

Het gaat steeds sneller !!

A.s. dinsdag, 14 juli, worden de stukken verder in het College van Burgemeester en Wethouders besproken waarna dezen ter publicatie worden vrijgegeven. De Gemeente zal de bewoners in het gebied Aaltje Noorderwierstraat, Laan van Meerdervoort, Händellaan, Mozartlaan, Catharina van Renesssestraat en Aaltje Noorderwierstraat per brief informeren. Daarin maken zij de plannen bekend met betrekking tot het aan te leggen plantsoen, dat niet definitief door de Werkgroep is goedgekeurd maar wel besproken. Er was een aantal kanttekeningen binnen deze werkgroep, waarin wij als werkgroep Mozartplantsoen zijn vertegenwoordigd, zoals de plaats en de hoogte van een aantal bomen, de picknicktafels en een kabelbaan.
Wij en alle bewoners in het genoemde gebied krijgen zes weken de tijd om te reageren op het plan dat door de Gemeente wordt voorgelegd.
Na zes weken wordt een en ander intern besproken en voor zover wij hebben begrepen worden wij als direct betrokkenen en omwonenden meegenomen in het laatste traject en definitief besluit.
Wat wij wel weten is dat de beoogde brug aan de Mozartlaan, die in het midden van het huidige sportveld komt te liggen, begin 2021 wordt geplaatst. Het plantsoen moet nog dit jaar gerealiseerd worden.

Wij houden u allen op de hoogte.
DE werkgroep Mozartplantsoen.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 1 JULI 2020.

Het laatste nieuws van de werkgroep Mozartplantsoen vindt u door HIERte klikken.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 16 JUNI 2020.

Opnieuw heeft de Werkgroep een update geplaatst. Het gaat in dit geval om een mailwisseling tussen de werkgroep Mozartplantsoen en een vertegenwoordiger van de Gemeente Den Haag.
De mailwisseling vindt u HIER.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE 27 MEI 2020.

Woensdag 27 mei 2020 heeft de werkgroep Mozartplantsoen een update uitgebracht. KLIK HIER om deze update te lezen of te printen.

Voor nadere informatie kunt u zich per email wenden tot de werkgroep. het mailadres is  werkgroepmozartplantsoen@gmail.comof indien u een account heeft op  Facbook.

Hieronder vindt u nog een keer het oorspronkelijke plan, de denkrichting, zoals die in september 2018 op de informatieavond is gepresenteerd.
Klik op de foto voor een vergroting.