DIENST & WEDERDIENST

Beste medebewoners,

In ons gebouw De Componist bevinden zich vogels van diverse pluimage, wat betreft achtergrond, beroepen en talenten.
Hoewel we allemaal een flinke leeftijd hebben bereikt, wil dat nog niet zeggen dat we constant op onze lauweren zitten te rusten. Toch?
Wat zou het fijn zijn als we elkaar vaker onze vaardigheden en verworven kennis konden tonen!
Vandaar dat ik ervoor zou willen pleiten een platformpje op te richten waarin wij elkaar kunnen helpen.
Vanuit de actualiteit heb ik een specifiek voorbeeld:
Mijn fiets heeft een lekke achterband. Uit ervaring weet ik dat als ik hem naar een fietsenmaker breng, de binnenband wordt verwijderd en er een nieuwe geplaatst zal worden. Hoe klein het gaatje in de band ook is. Dat betekent niet alleen een flinke kostenpost, maar het is ook een product dat gerepareerd zou kunnen worden en niet zomaar weggegooid hoeft te worden. Vroeger werden banden toch 'geplakt'? Mijn vader deed dat altijd, maar hij heeft het mij jammer genoeg niet geleerd.
Ik wed dat er in ons gebouw mannen en vrouwen zijn die nog steeds banden kunnen plakken.

En nu kom ik aan de kern van dit verhaal: als iemand mij dat zou willen leren, of het voor mij zou willen doen, zou ik heel blij zijn.
Als tegenprestatie kan ik dan weer iets voor die persoon betekenen! Ja, wat kan ik zoal doen? Een lekkere soep maken, een appeltaart bakken, helpen met brieven schrijven ......Dat is het wel zo'n beetje.

Zo zou dus een nieuwe activiteit kunnen ontstaan, die van Dienst & Wederdienst.

Algemene reacties graag naar de webredactie, reacties op het bandenplakken graag naar miameijer@planet.nl


De eerste dienst is verricht !!!

Mijn fiets rijdt weer als een zonnetje. Een vriendelijke medebewoner heeft zich met kennis van zaken over het achterwiel gebogen.
Ik heb goed opgelet en hoop een volgende keer zelf het karwei te kunnen verrichten (al lijkt het me zwaar om je fiets op z'n kop te zetten).

Wat is het fijn om gebruik te mogen maken van iemands know how!
Daarnaast is het een manier om een van de medebewoners van De Componist te leren kennen en gegevens uit te wisselen.
Ik kan het iedereen aanraden.
Zet dus gerust je vraag over een karweitje dat je moeilijk vindt op de website en je zult zien dat iemand zich meldt om je te helpen.
Daarna kun jij wellicht weer iets voor de ander betekenen. Niet vanwege 'Voor wat hoort wat', maar gewoon omdat dat leuk is om te doen.
Een zeer tevreden
Mia Meijer.
16 januari 2021.